Botten
200g Digestivekex
175g Oreokex
125g Smör
Fyllning
500g Philadelphiaost
2 tsk Vaniljsocker
Chokladfyllning
200g 70%
mörk choklad
3 msk Starkt
kaffe
Lyxig och mäktig efterrätt till helgen. Supergod och räcker
till många. Använd gärna smaksatt choklad för att variera kakan.
1. Sätt ugnen på 175°C
2. Ta bort fyllningen från Oreokakorna, krossa kexen
3. Smält smöret och blanda med smulorna
4. Tryck ut blandningen jämt över botten och sätt in i 10
min
5. Sänk ugnen till 130°C
6. Vispa kesella och Philadelphiaost krämig i en skål
7. Tillsätt socker, vaniljsocker och blanda ner ett ägg i
taget
8. Häll ner grädden och rör om till en smet
9. Bryt sönder chokladen och smält i vattenbad, tillsätt
kaffet.
10 Lägg ut hälften av chokladsmeten i botten. Häll på
merparten av den ljusa smeten
11. Blanda ihop det sista av chokladsmeten med den ljusa och
lägg över det som ett topplager
12. Grädda i 1 timme och 25 minuter. Servera kakan ljummen
eller kylskåpskall
No comments:
Post a Comment