Saturday, February 18, 2012

Recept | Tiger Cheesecake

Botten
200g              Digestivekex
175g              Oreokex
125g              Smör

Fyllning
500g              Philadelphiaost
2,5 dl             Kesella
1,5 dl             Socker
2 tsk              Vaniljsocker
4 st                Ägg
1 dl                Vispgrädde
Chokladfyllning
200g              70% mörk choklad
3 msk            Starkt kaffe

Inspiration från recept av AngelAnna, kokaihop.se
Lyxig och mäktig efterrätt till helgen. Supergod och räcker till många. Använd gärna smaksatt choklad för att variera kakan.

1. Sätt ugnen på 175°C

2. Ta bort fyllningen från Oreokakorna, krossa kexen

3. Smält smöret och blanda med smulorna

4. Tryck ut blandningen jämt över botten och sätt in i 10 min

5. Sänk ugnen till 130°C

6. Vispa kesella och Philadelphiaost krämig i en skål

7. Tillsätt socker, vaniljsocker och blanda ner ett ägg i taget

8. Häll ner grädden och rör om till en smet

9. Bryt sönder chokladen och smält i vattenbad, tillsätt kaffet.

10 Lägg ut hälften av chokladsmeten i botten. Häll på merparten av den ljusa smeten

11. Blanda ihop det sista av chokladsmeten med den ljusa och lägg över det som ett topplager

12. Grädda i 1 timme och 25 minuter. Servera kakan ljummen eller kylskåpskall

No comments:

Post a Comment